2011. április 13., szerda

Futás

Futott tegnap az ország diáksága Gödöllőn. Persze nem mindenki, de a megyei elsők, a legjobb iskolák futói valamennyien: atléták, triatlonosok, sok sok igazolt versenyző, és amatőr lelkes futó állt rajthoz, hogy megmérkőzzenek a győztesnek járó babérkoszorú reményében. Évente egyszer kerül sor ilyen megmérettetésre, immáron több évtizede a gödöllői repülőtéren.
Iskolánk futócsapata mindhárom korosztályban (7-8., 9-10., 11-12.)
megyei bajnokként érkezett a versenyre, hiszen a Mosoni-Duna töltésén  két hete rendezett megyei diákolimpia versenyen nem talált legyőzőre.

Sokat készültek, edzettek legjobb atlétáink, hogy az év legfontosabb napján méltóak lehessenek a korábbi évek hagyományaihoz. És gyönyörűen helytálltak, illetve remekül futottak, hiszen az országban egyedüli iskolaként, mindhárom korosztályban dobogóra állhattak a Török Loránd tanár úr által felkészített  pannonhalmi  bencés   "qpacos" fiúk.

A legkisebbek, a 7-8. osztályos diákjaink serdülő (4. korcsoport) csapata bronzérmet szerzett. A csapat tagjai voltak  Bognár Balázs, Báthy Bence, Kiss Dömötör, Hunyadi Gergely, Topa Lukács.

A 9-10. osztályosok, az 5. korcsoportba tartozó fiúk ezüstérmesek lettek.
A csapat tagjai Benedek Csaba, Hakkel Tamás, Jére Gergely, Kerényi Tamás, Major Mihály.

A legnagyobbaknál, a 11-12. osztályosok, a 6. korcsoport versenyében aranyérmesek, azaz országos bajnokok lettek: Bolváry Ferdinánd Máté,  Hegedüs Márton,  Kaposy Ágoston, Kondorossy Ákos,Vargha Bálint.

Gratulálunk és büszkék vagyunk a kimagasló sikerre! 


 Erdőssy István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése