2011. március 4., péntek

Farsang 2011


Pannonhalmán szerda délután kezdődött a farsang, ami vasárnap estig tartott. A tizenkettedikes osztályok pártokat alapítottak, és egész héten a választók kegyeit lesték. Volt pártok ébresztője (zene, étel-ital, "minden, mi szem-szájnak ingere"), lufieregetés, kísérletek, szkander, filmvetítés, akadályverseny, "trabinosztalgia", kincstár-túra, klubszoba, padlás- és harang-túra, borászat, előadások, Play Station bajnokság, koncertek, stand up, fekvőmozi, számháború, célbadobás, íjászat, lovaglás, biomassza-túra, vízibombacsata, nyers erő estélye: karate, fekvenyomás, pankráció, Activity tanárokkal, Beugró és rengeteg zene stb. Minden este más párt készítette a vacsorát a konyhafőnök segítségével.
Az egész farsang egy bolondos felvonulással kezdődött. A Várkörön minden jelmezes felvonult: lóval, Trabanttal, traktorral ...stb.
 Péntek este volt az "Össztűz". Ekkor minden párt képviselője megméreti magát a választók előtt. Szombaton kampánycsend volt, majd délután 3-tól a pártműsorok következtek. Ezután pedig a királyválasztás. A vasárnap pedig a királyi uralom ideje volt. A pártok ekkor valósították meg programjaikat. A Farsangot pedig este a Kaláka fergeteges koncertje zárta.

A kárpátaljai diákok péntekig maradtak Pannonhalmán, de azért így is számtalan farsangi programon részt tudtak venni. A héten is volt könyvkötészet, agyagozás, vívás, kosár, foci, gépterem, csocsó, ping-pong.

A búcsú nem volt könnyű; páran még azóta is keseregnek...
Csak egy kis történet: (gimis életkép a karácsfalvai-pannonhalmi hétről)
    egy erős emberem: "- Tanár úr, a focisok villoghattak a lányoknál délután, a kosarasok pedig most... mikor lesz már súlylökés????!!!!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése