2011. március 13., vasárnap

Még egy kis Karácsfalva ... Matyitól

A nagy eseményt hamar beharangozták: a karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceum diákjai néhány napra a vendégeink lesznek. Eleinte meglepett az, hogy a „fő vendéglátók” szerepét nagyrészt a 8. osztály kapta, mert az ilyesfajta lehetőségek általában nagyobbaknak jutnak. Nagyon megörültem tehát, hogy lehetnek majd közös programjaink, hogy megismerhetem a kárpátaljai testvériskola tanulóit.
Hétfő este meg is érkeztek gond nélkül. Egy finom kis vacsora után - melyet az osztály szolgált fel - néhányunk körbekísérte őket a gimnáziumban. Segítettünk a csomagjaik bepakolásában;(evidens) és ezzel szépen el is telt az első este.
A másnap javarészt az apátság megtekintése, az óralátogatások, a különböző szakkörök kipróbálása és persze a sok közös sportolás jegyében telt el. Amennyiben lehetőségünk volt rá, esténként lekísértük a vendégeket a szállásukra, a Szent Jakab vendégházba. Ekkor már legtöbbünk a farsangra várt.
Szerdán aztán kezdetét vette tanévünk talán legélvezetesebb pár napja. A rengeteg iskolai program előtt egy félnapos városnézést ejtettünk meg Győrben, az ottani gimnázium meglátogatásával egybekötve, nem kevés vásárlással, téblábolással a városban. Bizonyára élveztétek; én akkor talán épp matematika órán vidámkodtam. A délután és az este a farsangi programokon való részvétellel telt el, igen tartalmasan. Jókat mulattunk a Beugrón, a filmen és a többi vicces rendezvényen.
Csütörtökön a tihanyi és a nagyvázsonyi kirándulás után, ami ugyancsak gyönyörű volt, sajnos elérkezett a karácsfalvaiak utolsó itteni estéje. Amolyan „mennék is, maradnék is” tekintet volt a legtöbbünk szemében (a pannonhalmiakéban is!). S másnap reggel sajnos búcsút is kellett vennünk egymástól… Mikor a busz lassan legördült a hegyről, nem volt túl szép látvány.
Számomra a látogatásotok hatalmas élmény volt. Sok barátság köttetett, e-mail- és számcserék, találkozások terve. A magam nevében mondanám: remélem egy emlékezetes szép hetet töltöttetek el minálunk, örömötökre vált a kissé rövid ittlét és élményekben gazdagon tértek haza; (legkésőbb) jövőre találkozunk!


                                                                               Dobolyi Matyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése